Vagthund: Bistand til Etiopien bruges til at undertrykke oppositionen

En rapport fra vagthunden Human Rights Watch konkluderer, at regeringen i Etiopien undertrykker politiske modstandere ved at hindre dem adgang til både regeringens egne hjælpeprogrammer og programmer betalt af udenlandske bistandsydere.

Landmænd kan ikke få adgang til frø, kunstgødning eller mikrolån, hvis ikke de støtter den regerende politiske koalition EPRDF (Ethiopian People's Revolutionary Democratic Front) under ministerpræsident Meles Zenawi, hedder det.

De fattigste familier, som ofte er afhængige af mad-for-arbejde programmer, kan ikke få lov til at deltage i disse programmer, hvis de tilslutter sig et af oppositionspartierne.

Denne form for politisk undertrykkelse var særlig udbredt op til valget i maj 2010, hvor EPRDF fik over 99% af pladserne i parlamentet, gør Human Rights Watch gældende.

Etiopien modtager bistand for mere end 18 mia. kr årligt fra det internationale samfund. EU er en af de største donorer. Danmark har i årene 2004 - 2008 ydet mere end 140 mio. kr. i bistand til det store land på Afrikas Horn.

Der gives fortsat dansk bistand til Etiopien. Udover den bistand, der gives gennem EU, går bistanden primært gennem Folkekirkens Nødhjælp, Red Barnet og Dansk Flygtningehjælp.

Rapporten fra Human Rights Watch kan læses i sin helhed på
http://www.hrw.org/en/news/2010/10/18/ethiopia-donor-aid-supports-repres...

Emneord for denne artikel:
Log på for at kommentere

Det er tilgrin

Det er pinligt, at vores skattekroner udnyttes på den måde. Hvorfor kan ulandsbistanden ikke kobles sammen med frihedsrettighederne? Hvorfor stiller vi ikke krav til disse regimer? Pengene når alligevel ikke til de nødlidende og jeg kan ligeså godt stoppe med at betale til alle disse organisationer