Søvndal til "topmøde" om grøn vækst i Colombia

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) besøger mandag og tirsdag Colombia i anledning af det første regionale 3GF (Global Green Growth Forum) topmøde om grøn vækst, skriver udenrigsministeriet i en pressemeddelelse søndag.

Centrale elementer i besøget er at øge de latinamerikanske landes involvering i den globale grønne vækstdagsorden og styrke de tosidede politiske og kommercielle relationer mellem Danmark og Colombia.

Colombia, Danmark og den Inter-Amerikanske Udviklingsbank (IDB) er sammen værter for det regionale 3GF møde. Mødet er en aflægger af det globale initiativ Global Green Growth Forum (3GF), som Danmark står bag sammen med fem partnerlande (Kina, Kenya, Mexico, Qatar og Sydkorea).

Hensigten med 3GF er at samle ledende beslutningstagere om global omstilling til grøn vækst gennem en ’bottom-up’ tilgang, der søger at fremme offentlige private partnerskaber på en række konkrete grøn vækst initiativer.

Det regionale møde fokuserer på vedvarende energi. Latinamerika har et stort potentiale for en omstilling til bæredygtig energi, med rigelige vedvarende energikilder til at dække det nuværende og det stigende fremtidige energibehov.

Ved at udvikle Latinamerikas engagement i 3GF kan kontinentets rolle som drivkraft i dagsordenen for grøn vækst fremmes og dermed være med til at accelerere den globale omstilling, hedder det.

Mødet får deltagelse af ministre og centrale beslutningstagere fra Latinamerika. Danmark får en unik platform som det eneste ikke-regionale land på ministerniveau. Derudover vil fire danske virksomheder – Danfoss, Grundfos, Novozymes og Vestas – være repræsenteret.

Colombia er en af de største økonomier i Latinamerika og et land med stabil økonomisk vækst. Flere danske firmaer har fået øje for potentialerne på dette marked, og udenrigsministeren skal i Colombia mødes med folk fra nogle af de virksomheder, som er aktive i landet.

Søvndal mødes desuden med sin colombianske ministerkollega for at drøfte forholdet mellem Danmark og Mexico, og med repræsentanter for civilsamfundsorganisationer og for FN-organer, der er aktive i Colombia.

Vigtige temaer for samtalerne bliver menneskeretssituationen i Colombia og fredsforhandlingerne mellem regeringen i Bogota og guerillabevægelsen FARC.

Colombia i Sydamerikas nordligste del har 47 mio. indbyggere - se
http://en.wikipedia.org/wiki/Colombia

Se mere om 3GF på www.3gf.dk

Log på for at kommentere