Per Stig dirigerer u-landsmidler til Georgien, Ukraine og Armenien

00:35 | 14.09.08 |

Danmark giver nu Georgien i Sydkaukasus en økonomisk håndsrækning over u-landsmidlerne, siger udenrigsminister Per Stig Møller (K) til Berlingske Søndag.

Den nye danske bistand skal gå til et 50 millioner kr. stort privat- sektorprogram med henblik på at skabe vækst og beskæftigelse i de fattige og i nogle tilfælde ødelagte regioner af Georgien, anfører Per Stig Møller til Berlingske Tidende.

Derudover forbereder Udenrigsministeriet et nyt program til fremme af reformerne i Georgiens offentlige sektor. Her har Danmark bidraget med bistand de seneste par år.

Endelig har Danmark allerede forpligtet sig til at skyde flere penge ind i projekter, der skal stabilisere forholdene for de mange nye flygtninge i Georgien som følge af krigen med Rusland, oplyser udenrigsministeren.

I Ukraine planlægger Udenrigsministeriet under det såkaldte Naboskabsprogram i 2009 at bevilge 40 mio. kr. til et nyt privatsektorprogram til den fattige russisk-sprogede del af landet. I Armenien vil der komme et nyt bistandsprogram på 30 mio. kr. til vækst og beskæftigelse i de øde landområder bl.a. tæt ved grænsen til Aserbajdsjan. Også Europas fattigste land, Moldova, er inde i billedet.

Emneord for denne artikel:
Log på for at kommentere