UNICEF i alarm: 1 million børns liv i fare i tørkeramte Sahel-lande

FNs Børnefond (UNICEF) indleder tirsdag en global kampagne, der skal slå alarm om den snigende katastrofe i landene i Saharas sydlige udkant, hvor 1 million børn er i fare for at dø af underernæring.

Efter tørke i 2005, 2010 og nu i 2012 er befolkningen i de otte berørte lande i regionen på tværs af Afrika hårdt ramt. 13 millioner vil være afhængig af hjælp i 2012, fordi forholdene i regionen er blevet forværret.

Og som altid er det de små børn, der er mest udsatte. Mindst 1 million børn er i fare for at dø af underernæring, hvis vi ikke handler nu, fremgår det af en pressemeddelelse fra organisationens danske afdeling tirsdag.

UNICEF starter sin globale kampagne for at få støtte til den massive indsats, der er nødvendig, så de værste effekter af katastrofen kan forebygges.

”Vi kan forhindre katastrofen, og det er vi allerede i fuld gang med, men vi har brug for al den hjælp, vi kan få – inden det er for sent!” siger UNICEF Danmarks generalsekretær, Steen M. Andersen.

FNs nødhjælps-eksperter har forudset katastrofen, og derfor har FNs Børnefond siden sidste år sørget for at få forsyninger på plads i de ramte områder, men nødhjælpen rækker kun i et begrænset tidsrum.

UNICEF har lige nu fokus på at behandle underernærede børn med ekstra nærende mad og mælk, forebyggelse og behandling af malaria samt behandling af diarré og adgang til ordentlig sanitet.

”Det vil være uacceptabelt, hvis vi igen skal være vidne til ny katastrofe, der kræver mange børns liv, når vi ved, den kommer, og vi ved, vi kan forebygge den,” siger Steen M Andersen. ”Der skal så lidt til. For kun 560 kroner kan vi redde et underernæret barns liv.”

UNICEFs hjælpearbejde foregår i samvirke med de otte landes regerin-ger, hvor man etablerer behandlingsmuligheder i lokalsamfundene og samtidig støtter den opsøgende indsats med at nå alvorligt underernærede børn.

Se også http://www.unicef.org/infobycountry/sahel_62137.html

UNICEF Danmark samler ind til de katastroferamte børn i Sahel.

Man kan støtte via UNICEF Danmarks hjemmeside www.unicef.dk

Yderligere oplysninger hos:
Jakob Colville-Ebeling, kommunikationsmedarbejder i
UNICEF Danmark, tlf. 35 27 38 42 og mobil 61 65 61 95

UNICEF om UNICEF:

I 60 år har UNICEF været verdens førende organisation for børn.

UNICEF arbejder i 156 af verdens fattige lande for at sikre børn en sund og tryg opvækst, skolegang og beskyttelse mod vold, udnyttelse og aids. I den industrialiserede del af verden har UNICEF 37 nationalkomiteer, heriblandt UNICEF Danmark, der oplyser om og samler penge ind til UNICEFs hjælpearbejde for verdens børn.

UNICEFs arbejde er udelukkende finansieret af frivillige bidrag fra regeringer, erhvervslivet, fonde og private bidragydere.

Emneord for denne artikel:
Log på for at kommentere