21.000 gymnasieelever arbejder onsdag for bedre uddannelse i Burma

15:43 | 01.11.10 |

Onsdag (03.11.10) trækker unge fra ca. 140 gymnasier og andre ungdomsuddannelser i arbejdstøjet på den årlige Dagsværk-dag.

De penge, som eleverne tjener, går til at sikre bedre uddannelse for unge i Burma, skriver Operation Dagsværk i en pressemelding mandag.

HVEM STØTTER OPERATION DAGSVÆRK I ÅR?

”Årets Operation Dagsværk handler om at sikre uddannelse til unge burmesiske flygtninge, der lever i grænselandet mellem Burma og Thailand.

Det projekt, som de danske elever arbejder for på Dagsværk-dagen, fokuserer på at gøre op med udenadslære og envejskommuni-kation, som ellers er den udbredte undervisningsform i Burma.

- Med en mere kvalificeret uddannelse, vil vi være med til at skabe kompetente og selvstændige unge burmesere, som kan præge Burma i en mere demokratisk retning, siger bestyrelsesmedlem i Operation Dagsværk, Lærke Skærlund.

HVAD ER FORVENTNINGERNE TIL ÅRETS OPERATION DAGSVÆRK?

Her mandag, 2 dage før Dagsværk-dagen, er status, at 21.000 gymnasieelever har tilmeldt sig til at skulle arbejde for unges uddannelse i Burma. Tallet harmonerer med de sidste par års opbakning, og deltagelsen synes at have fundet et stabilt leje.

Det ventes at give et indsamlingsresultat, der ligner de foregående års: - Med mellem 21.000 og 22.000 deltagende gymnasieelever, håber vi på et resultat på ca. 6,3 millioner kr. Men det skal selvfølgelig understreges, at det er et foreløbigt gæt, siger Lærke Skærlund.

HVAD ARBEJDER DAGSVÆRKERNE MED I ÅR?

Fuglebursrenser? Julesmåkagebager? Bilvasker? Koncertpianist på det lokale bibliotek?

Jobmulighederne er mange, når private, organisationer og virksomheder hyrer en eller flere gymnasieelever til at arbejde 5 timer for 300 kr. på Dagsværk-dagen.

21.000 elever, der arbejder, er lig med 21.000 gode historier om unge mennesker, der udfører alverdens små og store arbejdsopgaver for at skaffe penge til unges uddannelse i Burma.

Man kan kontakte Operation Dagsværks sekretariat eller det lokale gymnasium for aftale om at følge den elev, der har fået skolens sjoveste, mærkeligste, mest aparte eller lærerige job.

Yderligere oplysninger hos:
Bestyrelsesmedlem Lærke Skærlund,
tlf. 51 91 65 15 og e-mail ls@od.dk
eller kampagneleder Signe Skovmand
tlf. 60 64 40 04 og e-mail signe@od.dk

Om Lærke Skerlund

Lærke Skærlund (19) er Operation Dagsværks talsperson for Burma-kampagnen. Hun er desuden bestyrelsesmedlem og fuldtidsfrivillig på Operation Dagsværks sekretariat. Hun har de sidste 3 år været engageret i arbejdet med at få flere elever på de gymnasiale uddannelser til at deltage i Operation Dagsværk.

OPERATION DAGSVÆRK er de danske gymnasieelevers egen oplysnings- og solidaritetsorganisation. I 25 år har de danske elever arbejdet på Dagsværk-dagen første onsdag i november. I alt har de tjent ca. 130 millioner, som er gået til at give unge i verdens fattigste lande en uddannelse.

I år arbejder ca. 22.000 elever på Dagsværk-dagen d. 3. november til fordel for et uddannelsesprojekt i grænselandet mellem Burma og Thailand. Formålet er, at være med til at uddanne den kommende generation burmesere, så de kan være med til at udvikle Burma i en mere demokratisk retning. Sidste år blev der indsamlet mere end 6 millioner kr.

Man kan læse mere på http://www.od.dk/burma

Se også
http://www.u-landsnyt.dk/kalender-indhold/dagsvaerksdag-2010-til-gavn-bo...

Emneord for denne artikel:
Log på for at kommentere