Berejst læge til DR Congo for Læger uden Grænser

23:32 | 24.01.11 | 

Lise Lotte Winther Nielsen er søndag rejst til byen Masisi i DR Congo, hvor hun i 6 uger skal arbejde på et hospital, som Læger uden Grænser støtter.
© Maria Dohn/MSF
Der har i årevis været kampe mellem rivaliserende militsgrupper i området omkring Masisi i Nord Kivu. Det har betydet, at tusinder af civile er drevet på flugt. Læger uden Grænser tilbyder medicinsk hjælp til mennesker, der har været udsat for vold, underernærede børn og til kvinder i forbindelse med graviditet og fødsel.

Lise Lotte Winther Nielsens opgave bliver at indgå i operationsholdet, der tager sig af kejsersnit og andre kirurgiske indgreb, og at vejlede de lokale anæstesi-sygeplejersker.

Den 42-årige anæstesilæge er uddannet fra Københavns Universitet i 1997, blev færdig med sin specialisering som anæstesilæge i 2009, har siden været tilknyttet forsvaret og været udsendt flere gange til Kosovo på Balkan.

- Jeg glæder mig meget til jobbet i DR Congo. Jeg kommer til at få kolleger fra alle mulige lande og kommer til at samarbejde på tværs af kulturer og baggrunde, og det ser jeg frem til. Også rent fagligt bliver det spændende, fordi man bruger stoffer og gasser, som vi ikke bruger på hospitalerne herhjemme, fortæller Lise Lotte Winther Nielsen, der har taget orlov fra sit arbejde som afdelingslæge på Glostrup Hospitals anæstesi- og intensivafdeling.

Lise Lotte Winther Nielsen bor i det indre København, men har en international baggrund. Hun er født i Thailand, hvor hun boede, indtil hun var 5. Hendes ingeniørfar fik herefter arbejde i Algeriet, hvortil familien flyttede og boede i 2 år.

Hendes skolegang kom til at foregå i Kokkedal nord for København men med utallige rejser til Thailand, Sri Lanka, Bhutan og Uganda, hvor hendes far senere kom til at arbejde. I studietiden var hun desuden ansat 4 måneder på et hospital i Botswana.

Læger uden Grænser har arbejdet i DR Congo siden 1981.